| Agatha Cristie~ | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
koke ..::Pembe Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 2686 Kayıt tarihi : 23/05/10 Yaş : 31 Nerden : aşkumun yanında (:
| Konu: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:05 pm | |
| Babası Frederick Alvah Millet, Agatha henüz küçük yaştayken öldü. Annesi tarafından evde eğitilen küçük kız, yalnız bir çocukluk geçirdi. Küçük yaşta öyküler yazmaya başladı. 16 yaşında, şan öğrenimi görmek üzere Paris’e yollandıysa da kısa sürede bundan vazgeçti. Ciddi anlamda ilk edebi denemeleri, duygusal konuları ele alan öyküler oldu. 1914’te Arvhibald Christie adlı bir doktorla evlendi ve yeniden Fransa’ya gitti. Oradayken vakit geçirmek üzere okuduğu dedektif öykülerinin daha iyilerini yazabileceğini düşünerek ilk polis romanı olan The Mysterous Affair at Styles’ı (Styles’daki Esrarengiz Olay) yazdı. Kitap çeşitli yayınevinlerince geri çevrildikten sonra 1920’de Bodley Head Yayınevi tarafından kabul edildi. Styles, Agatha Christie’nin ilk Hercule Poirot’u romanıdır.
Hercule Poirot, zekası, espri yeteneği, keskin gözlemciliği ve Avrupalı inceliği ile seçkinleşen Belçikalı bir dedektiftir. Cinayetleri “küçük gri hücreler” dediği beynini kullanarak çözmesi ve bu arada da İngiliz yüksek sınıfının özel yaşamının saklı yönlerini ortaya dökmesi ile tanınır. Agatha Christie’nin arka arkaya yazmaya başladığı polis romanları Poirot tipine uluslararası ün kazandırdı. Yazar ayrıca Miss Marple adının verdiği bir tip daha yarattı. Sevimli bir yaşlı kız olan amatör dedektif Miss Marple da çok tutuldu. 1928’de ilk kocasından boşanıp Max Mallowan’le evlendikten sonra birçok ülke gezip görme fırsatı bulan Christie’nin romanları 1930’larda çoğunlukla uluslararası mekânlarda geçmeye başladı.
Hayranlarınca her kitabı beğenilmekle birlikte, Agatha Christie’nin edebi kaygılarla yazdığı bazı romanlar eleştirmenlerin de dikkatini çekti. On Küçük Zenci ise polis romanının klasikleri arasındadır. Agatha Christie, İngiliz töre romanı geleneğinde yazdığı polis romanları ile dünya edebiyatında kendine özgü bir yerin sahibi olmuştur.
Christie 1971 yılında, İngiltere'nin en yüksek onur ünvanı olan Britanya İmparatorluğu Kadın Komutanı ünvanını almıştır.Yazar, 12 Ocak 1976 yılında yaşama veda etmiştir.
Eserleri 6.50 Treni Acı Kahve Bağdat'a Geldiler Beklenmeyen Misafir Beklenmeyen Şahit Beş Küçük Domuz Bilinmeyen Hedef Briç Masasında Cinayet Büyük Dörtler Cenazeden Sonra Ceset Dedi ki Ceset Katilini Arıyor Cesetler Ağlamaz Cesetler Merdiveni Cinayet Alfabesi Cinayet İlanı Cinayet Reçetesi Cinayetler Kapısı Cinayetler Kulübü Cinayetler Oteli Çarpık Evdeki Cesetler Dersimiz Cinayet Daktilodaki Parmaklar Doğu Ekspresinde Cinayet Dört Neşeli Arkadaş Elmayı Yılan Isırdı Fare Kapanı Filler de Hatırlar Fotoğraftaki Lekeler Frankfurt Yolcusu Gece Gelen Ölüm Gece Yarısı Cinayeti Golf Sahasında Cinayet Hercule Poirot İz Üzerinde hercule'ün on iki görevi Işıklar Sönünce İskemlede Beş Ceset Kanatların Çağrısı Kapı Tekrar Vuruldu Kırık Ayna Kırmızı İşaret Koltuktaki Ölü Köşkteki Esrar Lord Edgware'i Kim Öldürdü? Mavi Trenin Esrarı Miss Marple'in Son Maceraları N VEYA M? Nil'de Ölüm Noel'de Cinayet On Küçük Zenci Ölüden Mektup Var Ölüm Adası Ölüm Büyüsü Ölüm Çığlığı Ölüm Diken Üstünde Ölüm Meleği Ölüm Oyunu Ölüm Saatleri Ölüm Sessiz Geldi Ölümle Randevu Ölümün Aynası Ölümün Sesi Ölümün Tam Zamanı Pembe Evdeki Ölü Porsuk Ağacı Cinayeti Roger Ackroyd Cinayeti Ruhların Cinayeti Sıfıra Doğru Son Haber Sonuncu Kurban Şahidin Gözleri Şampanyadaki Zehir Şeytan Dönemeci Tavus Kuşu Cinayeti Trende Cinayet Uyuyan Ölüm Üç Perdelik Cinayet Üç Yanlış Üç Ceset Üçüncü Kız Ve Perde İndi.. Yılan İçini Döktü Zarif Bir Cinayet Gecesi Zehiri Kim Verdi
En son koke tarafından Perş. Haz. 03, 2010 2:33 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
Desert rose ..::Beyaz Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 903 Kayıt tarihi : 25/05/10 Yaş : 36 Nerden : ankaraa :)
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:12 pm | |
| bu kadının kitapları sayesinde başladım okumayaa hakkını yememem lazım bazıları gerçekten zekicee..arada basitler de yok deil ama olur canım okdaarr saol kuşum çok güzel paylaşımdı | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 2686 Kayıt tarihi : 23/05/10 Yaş : 31 Nerden : aşkumun yanında (:
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:20 pm | |
| | |
|
| |
| |
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:32 pm | |
| | |
|
| |
ssSeBoSss ..::Yeni Yıldız::..
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:34 pm | |
| Bu kadın sayesinde Cinayet romanlarına başladım ama artık çok basit geliyo nedense astım kendimi | |
|
| |
| |
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:40 pm | |
| | |
|
| |
| |
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:45 pm | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:46 pm | |
| betülümm ölüm diken üstündeyi okudun mu?? işte ben onda deli olmuştumm. | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:52 pm | |
| ayy yok yaa onu bilmiorum baak naaptıkii..baştan çaktırdı mi katilii?? | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:55 pm | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 2:58 pm | |
| dğu ekspresinde cinayet de öle bişi.. 15-16 şüpheli var ortada.. ya deli oluosun bazısı kesin deil tmm ama şüphelendiklerinin hangisii??? ama sonunda bi bakıoruzkii katil e şıkkı hepsiiiii hepsi de bi bıçak saplamışlar hainler..bide hiç çaktırmıolar | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 3:01 pm | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 3:07 pm | |
| işte kuzum en önemli yeri hatırlamıorumm sebep neydii hiç bi fikrim yok katile odaklanmıştım ben öğrenince işim bitti | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Perş. Haz. 03, 2010 3:10 pm | |
| | |
|
| |
_KüBrA_ ..::Beyaz Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 877 Kayıt tarihi : 21/05/10 Yaş : 28 Nerden : AcIlAr DiYaRıNdAn...
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ C.tesi Haz. 05, 2010 3:20 pm | |
| birkaç kitabını okumuştum p.i.t melek | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ C.tesi Haz. 05, 2010 5:50 pm | |
| | |
|
| |
kakoLu_pudinq ..::Yeni Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 309 Kayıt tarihi : 05/06/10 Yaş : 28 Nerden : Konya (;
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ C.tesi Haz. 05, 2010 9:19 pm | |
| Abuu ne çok kitabı varmıış sadece cinayetler otelini okumuştum | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ C.tesi Haz. 05, 2010 10:44 pm | |
| | |
|
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Paz Haz. 06, 2010 10:34 am | |
| Aynen öyle yapmış Güzel yazıyor ama ben cinayetler otelini okurken kafam epey bir karıştıydı | |
|
| |
büşra luck ..::Yeni Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 494 Kayıt tarihi : 23/05/10 Yaş : 29 Nerden : adana
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Paz Haz. 06, 2010 3:00 pm | |
| benim bir arkadaşım çok okuyor bu kadını doğum gününde 2 kitabınıda ben alıp ona hediye etmiştim ama okumayı düşünmüyorum açıkçası | |
|
| |
| |
| |
| Konu: Geri: Agatha Cristie~ Paz Haz. 06, 2010 4:42 pm | |
| Ben genelde isimleri karıştırıyodum yabancı olduğundan unutuveriyom eh malum hafıza da balık | |
|
| |
| Agatha Cristie~ | |
|