| TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
burcum ..::Beyaz Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 1354 Kayıt tarihi : 20/05/10 Yaş : 31 Nerden : вυlυէlმгıη üzєгiηծєη ..
| Konu: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Çarş. Haz. 02, 2010 3:05 pm | |
| TBMM İsraili Kınadı .. !! TBMM Genel Kurulunda ,İsrail' in Gazze ' ye yardım götüren gemilere tönelik saldırısını kınayan deklarasyon kabul edildi .. TBMM Genel Kurulunda, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısını kınayan deklarasyon kabul edildi. TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun Başkanlık Kürsüsü'nden okuduğu deklarasyonda, İsrail ile siyasi, ekonomik, askeri ilişkilerin gözden geçirilmesi, saldırının araştırılması için uluslararası bir soruşturma komisyonu kurulması, İsrail'in resmen özür dilemesi ve saldırı mağdurlarına tazminat ödenmesi istendi. Genel Kurulda kabul edilen deklarasyonda şu ifadelere yer verildi: ''Türkiye Büyük Millet Meclisi, İsrail Silahlı Kuvvetlerinin 31 Mayıs 2010 Pazartesi sabahı, çoğunluğu Türk olan, 32 ülke vatandaşının bulunduğu insani yardım taşıyan gemi konvoyuna yaptığı ve çok sayıda masum insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınamaktadır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilemektedir. Bu saldırı, Birleşmiş Milletler yasasının ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. TBMM, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bu olaydan dolayı İsrail'i kınayan ve yaptırımlar öngören bir kararı en kısa zamanda kabul etmesini beklemektedir. Bu menfur saldırının bütün boyutlarıyla araştırılması için bağımsız bir uluslararası soruşturma komisyonu kurulmalıdır. İsrail Hükümeti, bu saldırı dolayısıyla resmen özür dilemeli, olayın sorumlularının yargılanarak cezalandırılmalarını sağlamalı, saldırının mağdurlarına tazminat ödemelidir. Türkiye, İsrail'e karşı milli ve uluslararası yargı yollarına başvurmalıdır. TBMM, Türk Hükümeti'nden, İsrail ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerimizi gözden geçirmesini ve gerekli etkin önlemleri almasını beklemektedir. TBMM, bu saldırıya karşı halkımızın gösterdiği haklı tepkileri saygıyla karşılamaktadır. TBMM, bu tepkilerin şiddete dönüşmeyeceğine ve Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımızı incitici bir nitelik taşımayacağına inanmaktadır. İsrail Hükümeti'nin saldırgan tutumuna karşı gösterilen tepkiler, İsrail milletini hedef almamalıdır. TBMM, her zaman olduğu gibi Filistin halkı ile dayanışma içindedir ve Gazze'ye yönelik insanlık dışı abluka ve ambargonun derhal kaldırılmasını beklemektedir.'' AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata'nın imzalarının yer aldığı deklarasyon, Genel Kurulda oy birliğiyle kabul edildi. Bir TÜRK vatandaşı olarak israil i kınıyorum .. !! | |
|
| |
koke ..::Pembe Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 2686 Kayıt tarihi : 23/05/10 Yaş : 31 Nerden : aşkumun yanında (:
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Çarş. Haz. 02, 2010 8:12 pm | |
| aynen bende kınıyorumm burcumm. o israılı Allah nasıl biliosa ole yapsınn.. ! o kadar ınsan öldüü. | |
|
| |
hotaru_edward ..::Pembe Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 1634 Kayıt tarihi : 21/05/10 Yaş : 27 Nerden : hayal bahçesinin kuru topraklarından...
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Çarş. Haz. 02, 2010 9:00 pm | |
| ben mat*ı öldürmeyi bıraktım israil*i öldürmeye hazırlanıyorum devlet terörü! insanlık dışı tüm şeytanı duygularım karanlık taraflarım o devleti yıkma planı yapıyo ama herkes kınıyo onu bu israilin kendi kalesine attığı gol. artık gazze*ye ambargosunu kaldırması için daha fazla köşeye sıkıştırılıcak ölen insanların aileleride öldü aslında düşünsenize abinizi ablanızı kaybettiğinizi ne kadar zaman geçsede unutamaz insan | |
|
| |
_KüBrA_ ..::Beyaz Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 877 Kayıt tarihi : 21/05/10 Yaş : 28 Nerden : AcIlAr DiYaRıNdAn...
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Perş. Haz. 03, 2010 7:40 am | |
| | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 1354 Kayıt tarihi : 20/05/10 Yaş : 31 Nerden : вυlυէlმгıη üzєгiηծєη ..
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Perş. Haz. 03, 2010 4:15 pm | |
| kimse dur diyemez israile çok büyük bi güç her bakımdan her ne kadar amerikaymış gibi görünsede asıl güç israilin nerdeyse evlerimizde malların % 80 ' i israil malı burdan bakınca bile ne kadar büyük bi güç olduğunu siz kestirin millet | |
|
| |
mavitunam ..::Beyaz Yıldız::..
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Perş. Haz. 03, 2010 11:35 pm | |
| maalesef bana göre türkiye yine zayıf kaldı bu konuda büyükelçimizi bile çekmedik ya bu kadaar olur çok daha fazlasını yapabilmeliydik neki bu kadarmı boşunamı öldü 9 kişi kınamak yetmez bence | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Cuma Haz. 04, 2010 2:10 pm | |
| haklısın ablacım çok geri planda kaldık bu konuda daha sivri olabilrdik kınamak az kalır | |
|
| |
_KüBrA_ ..::Beyaz Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 877 Kayıt tarihi : 21/05/10 Yaş : 28 Nerden : AcIlAr DiYaRıNdAn...
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Cuma Haz. 04, 2010 4:54 pm | |
| bencede ablacım birçok şey yapılabilirdi | |
|
| |
| |
| |
Alice Cullen ..::Beyaz Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 1116 Kayıt tarihi : 24/05/10 Yaş : 35 Nerden : ankara
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 10:26 am | |
| sen kına dur kımın umurunda yaaa | |
|
| |
kakoLu_pudinq ..::Yeni Yıldız::..
Mesaj Sayısı : 309 Kayıt tarihi : 05/06/10 Yaş : 28 Nerden : Konya (;
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 10:29 am | |
| Anca kına sen başka bişey yaptıkları mı var? .s | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 1634 Kayıt tarihi : 21/05/10 Yaş : 27 Nerden : hayal bahçesinin kuru topraklarından...
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 12:46 pm | |
| arkadaşlar haberler var bm bugün israil*e soruşturma açtı yani ben bugünün gazettesinde heyetin oluşturulduğunu okudum bildiğim kadarıylada büyükelçilerimiz geri çekilmişti ve israil belki sadece bu ülkede o kadar güçlüdür burcu çünkü ABD* bm*de soruşturma açılsın mı diye sorulduğunda hayır oyu kullanmıştı =/ amerika bi dur dese dururda durmuyo işte şerefsiz netenyahu | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 2:11 pm | |
| iyi bi iş yapabilmişlerse ne ala ama amerika israile bişey diyemez israil ciddi anlamda büyük güç bence amerika onun yancısı aslında | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 3:39 pm | |
| yancı mancı ama israil ne akdar güçlü olursa olsun bütün dünya ülkeleri karşısına dikilirse ondan daha güçlü olunur nede olsa birlikten doğan bi kuvvet olucak ama o netenyahu yok mu şeytan diyo israil*li halkı kışkırt saldırt şuna | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 3:43 pm | |
| bak o konuda haklsın kuzum ama birlik sağlamıyolar sonrada tepemize çıkyıoar böyle | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 3:46 pm | |
| italya,abd ve birini hatırlamıyorum 3 ülke soruşturmaya hayır demiş afrika ülkelerinin bi kısmı çekimser kalmış ama afrikalıları anlarım güçlü değiller bela istemezler ama yinede 32 ülkenin oyuyla soruşturma açıldı canıma değsin | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 3:49 pm | |
| onlar anca hayır desinler zaten aman bi işe yaramasınlar | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 3:54 pm | |
| sanki bi işe yarıcak evet deselerdide sonradan halktan tepki görmeslerdi şahsen ben ABD*yi bekliyodum ama italya*yı görünce şerefsiz italya dedim anında | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 3:56 pm | |
| ben de italyaya şaşırdım onalrda karşı oy çıkmazdı diye düşünmüştüm açıkcası , sonuçta yaptıkları normla ve savunulur bişey değildi | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 4:01 pm | |
| bende italya*ya şaşırdım bide milliyetçilik gibi güzel bi hareket ordaq bşalamıştı | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 4:59 pm | |
| özlemcim büyük elçimiz geri çekilmedi sadece israil kendi konsolosluklarında çalışanların ailelerini ülkeye çağardı yoksa deişen bişey yok ve adım gibi eminimki israil anlının akıyla sıyrılacak dua edelimde biz suçlu durumuna düşmeyelim inşallah yanılırımmm | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Paz Haz. 06, 2010 5:45 pm | |
| inş yanılırsın ablam ya ama ben gazetede okudum çekildi büyük elçilerimiz diye gazete yalan mı söyledi şimdi | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Ptsi Haz. 07, 2010 2:35 pm | |
| ablacım valla ben beklerim bizi suçlu bulurlar kesin | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Ptsi Haz. 07, 2010 6:50 pm | |
| şimdi siz onu bunu bırakında sabah gazetesi büyükelçiler geri çekildi diye yazdığı yanlış mıydı onu söyleyin xD ona göre bakayım xD | |
|
| |
| Konu: Geri: TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! Salı Haz. 08, 2010 12:00 am | |
| burcum ben artık inanmıyorum hiç bir şeye özlemim en son bildiğim her sabah radyo dinliyorum orada eleştirilerde hep bunu söylediler çekilmediğni hatta hala kızgınlar | |
|
| |
| TBMM İsrail ' i Kınadı .. !! | |
|